Mandle

v čokoládě se skořicí

270 Kč / kg

Mandloň patří mezi stromy vynikající svým bohatým květenstvím, které plodí peckovice se zeleným chlupatým povrchem. Uvnitř peckovic najdeme zploštělé semeno s dírkovaným povrchem, které skrývá oblíbená jádra mandlí.

 

Mandle jsou velmi bohaté na hořčík, který v kombinaci s vápníkem našemu tělu zaručuje pevnost nehtů, vlasů a zdravou pokožku. Dále je hořčík potřeba pro správnou činnost srdce a nervové soustavy, proto je konzumace mandlí často doporučována při nejrůznějších psychických poruchách a neurózách.

 

Mandle pro nás však nejsou významné pouze díky vysokému obsahu hořčíku, ale jsou také bohaté na proteiny, vitamin B1, B6 a E. Pravidelná konzumace mandlí proto příznivě působí proti demineralizaci kostí nebo osteoporóze, dodává kostem a svalům pevnost a pomáhá nám překonávat únavu a deprese.

Původ:

Velké Británie

Složení:

čokoládová poleva bonnerex (69 %) (cukr, rostlinný tuk palmový, syrovátka z mléka, rýžová mouka, kakao (2,6 \=), slunečnicový lecitin E222, skořicový pudr 0,1 %, mandle 31 %

Nutriční hodnoty ve 100g:

Energie: 575 kcal

Rostlinné tuky: 37,9 g

Proteiny: 9 g

Sacharidy: 47 g

Vitamíny: B6,C,E

Vláknina: 4,5 g

Sůl: 0,3 g

Produkt obsahuje skořápkové plody, mléko-laktózu a může obsahovat stopy arašídů.

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Bílý kruh

© 2019 by KARDAMON OBCHOD s.r.o.

Kollárova 1120/6

Plzeň

info@kardamon.cz

Tel: +420 775 124 886