Tymián

49 Kč/100g

Tymián měl už dávno svou funkci jako koření, jako lék i jako aromatická rostlina. Roste ve Středozemí, a to spíše v západní části.

 

Používáme ho maximálně asi tři čajové lžičky na 1kg potravin. Tymián je jedno z důležitých, hodně rozšířených koření, pěstuje se hlavně ve Španělsku, Albánii, Itálii, Francii, Řecku.

 

Tvoří součást polévkového koření "bouquet garni" používaného ve Francii, přidává se při uzení masa, do sýrů, do sekaných mas, ke zvěřině, do salátů, do hrachových a fazolových pokrmů, k nakládání okurek, do omáček, k zelenině, k přípravě ryb, na italskou pizzu, v Německu spolu s bobkovým listem i do kysaného zelí. 

 

Tymián je bylinka, která se používá do uzenin, k vepřovým a skopovým pečením, do paštik, zeleninových polévek, ke zvěřině, k játrům a do telecího. Je nepostradatelný na přípravu marinád k nakládání masa a na grilování.
Z tymiánu připravíte také dobrý bylinkový čaj proti kašli, nachlazení a nadýmání.

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Bílý kruh

© 2019 by KARDAMON OBCHOD s.r.o.

Kollárova 1120/6

Plzeň

info@kardamon.cz

Tel: +420 775 124 886