KUKICHA 

zelený čaj

248 Kč/100g

Pod rákosovými sítěmi, na úpatí stále aktivní sopky, na ostrově se subtropickým klima. Tak rostou čajovníky, které daly vzniknout netradičnímu, mimořádně chutnému a zdravému, čaji. Kukicha, to nejsou klasické čajové lístky, ale stonky, stébla a větvičky. I když to původně nikdo nečekal, dávají znamenitý svěží nálev kombinující krémovou sladkost, lehkou ořechovost a příjemnou hořkost.

Nálev a chuť čaje:

Kukicha působí velmi svěže a přitom sladce a natrpkle. Po zalití má čaj jasně zelenou barvu. Aroma je mírně trávové, čerstvé. V chuti se mísí podmanivá sladkost, někdo pozoruje ořechové nebo sezamové tóny, probleskují i stopy květin. Závěr je lehce svíravý.

Protože Kukicha obsahuje velmi malé množství teinu, můžeme ji doporučit k vylepšení pitného režimu už předškolních dětí, výborně se hodí také pro těhotné a kojící ženy i lidi v rekonvalescenci.

Vyzkoušejte tento čaj i jako ice tea. Stačí naplnit sklenici do 2/3 kostkami ledu a zalít ho teplým nápojem. Dostanete velmi osvěžující a lahodný mok.

Původ čaje:

 

Cesta k čaji Kukicha byla tak říkajíc dílem náhody. Za jeho objevem stojí údajně japonští pěstitelé čajovníků, kteří po sklizni odvezli všechny zpracované čajové lístky na trh. Doma jim tak zůstaly jen do té doby neupotřebitelné větvičky a stonky. Někoho napadlo, uvařit si čaj z nich. Výsledek mile překvapil – delikátní nasládlá chuť s příjemnou trpkou notou si rychle získala své konzumenty a čaj Kukicha se zařadil mezi japonské poklady.

Tato zelená Kukicha pochází z japonského regionu Kagoshima (ostrov Kjúšú), kde se čajové zahrady soustřeďují zejména na úpatí sopky Sakurajima. Podnebí je tam mírné, subtropické, často se přirovnává k italské Neapoli. Keře čajovníků čínských rostou ve stínu rákosových sítí, takže si zachovávají velmi svěží zelenou barvu a zůstává v nich mnoho zdraví prospěšných látek. Čajovníky se sklízejí většinou ručně, na moderních farmách už ale i strojově. Stonky a stébla jsou stejně jako čajové lístky spařeny horkou párou. Tak dojde k zastavení fermentace. Díky tomu má Kukicha charakteristickou vůni a chuť. Následně se suší a třídí.

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Bílý kruh

© 2019 by KARDAMON OBCHOD s.r.o.

Kollárova 1120/6

Plzeň

info@kardamon.cz

Tel: +420 775 124 886